Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

Со оваа CNC машина за сечење на алуминиумски прифили, се зголемува ефикасноста при работата, а воедно и квалитетот на финалниот производ изработен од алуминиумскиот профил.

Дијаметарот на ножот за сечење е 500mm со што се овозможува многу добро сечење на алуминиумскиот профил. Работникот при работата има целосна заштита бидејки предниот отвор автоматски се затвара. Затоа пак, отварањето е возможно на двете страни. Двата мотори за управување на наклонот на главите, од -45° до +23°30’, се напојувани од кубика мотори и се управуваат од CNC. Исто така машината има и LCD S-VGA екран (1024×768), USB порти, а точноста е ±0,1mm.