Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M19800 Accordion Alutherm

Alumil M19800 Accordion alutherm

M19800 е производна линија дизајнирана да ги надмине ограничувањата на традиционалните конструкции на армониска врата, кои користеа окретно-нагибни системи и скапу подни механизми. Овој систем овозможува затварање на отворите со поголеми димензии, според тоа е идеален за изложбени простори, вежбални, базени, ресторани, итн.

Карактеристики на оваа линија:

* Посебно дизајниран оков (’’Rollerhingers’’) каде се комбинираат функционални карактеристични црти и тркалца од тефлон, овозможуват клизење на горната водица, спречувајќи трошење и абење на водиците вградени на подот
* Запечатувањето се постига со комбинирана употреба EPDM гуми и Hi-Fin четкици со мембрани
* Заклучување со брава од 20 mm
* Рамки за порамнување ги анулираат можните грешки во изведбата на зидовите
* Затварање отвори од сите димензии со неограничен број на крила, застаклени со стаклопакети од дебелина до 32 mm и тежина до 200 Kg по крило.