Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M300 Falcon

ALUMIL M-300 Falcon Alutherm

M-300 Falcon Alutherm е линија која е дизајнирана да подржува конструкции од големи размери (хотели, кафани, ресторани), но покасно, овој систем наоѓа свој пат и до домовите нудејќи единствено решение со големи отворени стаклени површини. Системот користи GU механизам за големи тежини-подигање на крилата нагоре, поради ослободувањето на гумите за запечатување и дозволува крилото непречено да се лизга.

Основни карактеристики:

  • Ширина на крилото 62.5mm.
  • Полиамид (fiberglas-полимеризиран PA 6.6), 20mm во водиците и 15mm во крилото, го прекинува преносот на топлина во страничната рамка.
  • Запечатување во два реда со EPDM гуми.
  • Подржува застаклување со стаклопакети до 50mm или 250kg по крило.