Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M9200 Exclusive

Alumil M9200 Exclusive

Алуминиумски систем на клизно крило без термички прекин, се препорачува за средни и големи отвори, со заоблен страничен изглед.

Основни карактеристики:

Конструкциски карактеристики на производната линија :

  • Внатрешно застаклување (со или без комарник)
  • Внатрешно спојување
  • Странично спојување
  • Две или три водици
Технички карактеристики на профилот
Легура AlMgSi (EN AW 6060)
Тврдост 12 Webster ili 70 HB min.
Минимална дебелина на пластификација 75 микрони
Дебелина на профилот 1,4-1,6 mm
Геометрија на профилот Po EN DIN 12020-2 Compliant
Технички карактеристики на системот
ширина на крило 82 mm
Лизгач единецни или двојни тефлонски тркалца
Тип на застаклување Единечно или двојно  до 20 mm
Тежина на стакло До 120kg за два реда тркалца
Запечатување Периметички, два реда четкици со висок квалитет