Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M9400 Softline Plus

„Ладен“ алуминиум е терминот за алуминиумски профил без термо прекини. Ваквиот профил нема две комори туку има една  и овозможува пренесување на топлината на надворешниот воздух во внатрешноста или обратно преку самиот профил. Поради овие особини овој профил се користи за простори кои имаат изедначени температури од двете страни, како што се врати на скали, преградни врати во простории и сл. а цената му е пристапна.

Alumil-M9400 Softline

Овој систем има заоблен страничен изглед и се користи за изработка на врати и прозорци:

Карактеристиките на оваа производна линија се:

  • Крило со ширина 45mm
  • Специјален систем на гумирање (“ALUSEAL”) со три специјални гуми (EPDM)
  • Сертифициран од страна на меѓународно признатиот германски институт за квалитет на гумирање IFT ROSENHEIM
  • Можност за застаклување со стаклопакети од 10mm до 32mm