Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M9650 Alutherm Light

Основни карактеристики:

  • ширина на профилот 50 mm
  • Група на класификација на термичката преграда 2.2
  • ALUSEAL запечатување, со три нивоа на EPDM гуми
  • fiber-enforced PA 6.6 полиамид со термичка преграда (18 mm)
  • можност за “Camera Europea” или PVC-механизам
  • профили со две чисти комори, кои ја подобруваат поврзаноста и одливот на водата
  • можност за механичко, со стега или пин аголно поврзување

Конструкциски опции:

  • едно или дво-профилни врати и прозорци, со или без ролетни
  • главни влезови
  • аголни конструкции и други специјални апликации
Технички спецификации на профилот
Легура на алуминиумот
AlMgSi (EN AW 6060)
Цврстина 12 Webster or 70 HB minimum
Минимална дебелина на заштитна обвивка
75µm minimum
Дебелина на профилот (min-max) 1,4-2,0 mm
Геометриска контрола на профилот
EN DIN 12020-2 Compliant
Техничка спецификација на топологојата на системот
Ширина на основната каса/крило
50/57,5 mm
Застаклување Единечно, двојно или тројно од 24 до 32 mm
Максимална тежина на стакло
130 kg за врати и прозорци
150 kg за главни влезови
Запечатување “ALUSEAL” систем, со EPDM гуми аплицирани на три нивоа