Phone : +389 78 214 166 | E-mail : aldemik@t.mk

M9800 Accordion

Alumil M9800 Accordion

Ова е спшецијален систем за армоника врати без термо мост, со посебни црти и четири вградени иноксни тркалца кои носат до 200kg тежина. Hi-fin четките го затвараат и го прават системот непропустлив за вода и ветер. Основната карактеристика на системот е термоизолацијата кај армоника вратите кои се вградуваат на куќите, работилниците, рестораните итн.

Карактеристики на системот:

 • Крило со ширина 50 mm
 • Низок долен профил
 • Можност за застаклување од 24 mm до 32 mm
 • Запечатување кое се остварува со помош на гуми (EPDM)
 • Специјален механизам со кој лесно се движат крилата и поседува голема носивост од 250 kg (125 kg по крило)Карактеристики на оваа производна линија:
 • Армоника врата, почнувајќи од три, па се до теоретски неограничен број на рамки
 • ожност за вградување симетрични и асиметрични констѕрукции, ограничени со непарен број рамки на секој страна на отварање
 • Можност за вградување на нагибни рамки
 • Можност за преградување на крилата, користејќи Т профили

           Технички податоци за профилот:Legura Aluminijuma – AIMgSi EN AW6060

 • Цврстина – min 70 HB
 • Дебелина на заштитниот слој – 75 µm минимално
 • Дебелчина на профилот (min-max) – 1,4-1.8 mm
 • Геометриска контрола на профилот – EN DIN 12020-2 Compliant

  Технички податоци на системот:
 • Ширина на профилот – 50 mm
 • Максимална тежина на стаклото – 250 kg по тркалца или 125 по крило
 • Можност за застаклување – единечно, двојно или тројно стакло, од 24 до 32mm
 • Запечатување – две нивоа на гумирање, EPDM гуми или четкици од висок квалитет